Pacapime opteert voor een milieubewuste aanpak van aan de bron.


Recyclage

Onze afvalstromen worden reeds in een vroeg stadium gescheiden en gesorteerd met het oog op een optimale recyclage/hergebruik.
Door deze scheiding van onze afvalstromen (papier + karton in balen, kartonnen kokers, hout, olie, metalen, plastiekfolie en snoeren, plastiek flessen, KGA, vaten, toners, slibkoek, …), kan het afval eenvoudiger door derden opgehaald en verwerkt worden.

Zonnepanelen

De productie van golfkarton is een vrij proper productieproces en dankzij het gebruik van groene stroom wordt dit enkel nog meer in de verf gezet.
Bijna 10.000 zonnepanelen op de daken van Pacapime zorgen voor groene stroom waarmee maar liefst 1/3 van het jaarlijkse verbruik wordt gedekt..

Energie

Pacapime heeft het laatste decenium sterk geïnvesteerd in een verbetering van de gebouwen op zijn site. Hierbij wordt zowel aandacht besteed aan een betere verlichting, temperatuur en klimaat op de werkvloer. Dit op 2 moderne stoomketels die werken op aardgas. Pacapime is sinds 2005 aangesloten tot de auditconvenant.

Pallet Poolsysteem

Pacapime biedt zijn klanten een uitgebreide keuze aan herbruikbare pallets.
en zoals Euro, CHEP en IPP, heeft Pacapime een eigen pool aan zowel houten als plastiek pallets en vlonders.Dit biedt de klant een goed alternatief boven de wegwerp pallets


Afvalwaterzuivering

Proceswater, nodig voor het stomen en verlijmen van karton, wordt gefilterd, onthard en ondermeer behandeld met omgekeerde osmose zodat we zo min mogelijk water en energie verbruiken.
Afvalwater beperken we tot een minimum (met nullozing als uiteindelijke ambitie) en ook dit water wordt mechanisch, operationeel en fysico-chemisch behandeld zodat het zo zuiver mogelijk is voordat het wordt geloosd of hergebruikt in onze productielijn.